Marinestraat 4A 1931GB Egmond aan Zee – Tel: 072-5065241 

Behandelingen

Periodieke controle

Uw tandarts controleert uw gebit zorgvuldig bij iedere halfjaarlijkse controle. Ook uw tandvlees wordt zorgvuldig gecontroleerd. Hoe gezond is het gebit?

Preventie

Een belangrijke taak in de preventieve zorg voor uw gebit is weggelegd voor de preventie-assistent. Voorkomen is beter dan genezen.

Endodontologie

Mogelijk is een wortelkanaalbehandeling noodzakelijk bij onbegrepen klachten in uw gebit of in het hoofd-hals gebied.

Orthodontie

Als u niet tevreden bent over de stand van uw tanden, kunnen deze met behulp van orthodontie worden rechtgezet.

Implantologie

Implantaten zijn kunstwortels die in uw kaakbot worden geïmplanteerd. Op een implantaat wordt uiteindelijk een kroon of brug geplaatst ter vervanging van een tand of kies.

Kroon- en brugwerk

Een kroon is een kapje van metaal, porselein, zirkonium of een combinatie van metaal en porselein dat over een beschadigde tand of kies wordt geplaatst.

Esthetiek

Tanden zijn uw visitekaartje en heel bepalend voor uw uiterlijk. Het kan zijn dat het een beetje stoort, maar het kan ook zo ernstig zijn dat u uw mond nauwelijks meer durft te openen bij het praten of zelfs niet op de foto durft vanwege schaamte voor uw gebit.

Prothese

Prothesen kunnen worden toegepast bij het ontbreken van een aantal tanden of kiezen; een partiële prothese, of bij het ontbreken van alle tanden en kiezen; een volledige prothese (kunstgebit).