Marinestraat 4A 1931GB Egmond aan Zee – Tel: 072-5065241 

Tanden zijn uw visitekaartje en heel bepalend voor uw uiterlijk. Tanden kunnen vergelen. Het kan zijn dat het een beetje stoort, maar het kan ook zo ernstig zijn dat u uw mond nauwelijks meer durft te openen bij het praten of zelfs niet op de foto durft vanwege schaamte voor uw gebit. Het zelfvertrouwen kan hierdoor een enorme deuk oplopen. Wij maken gebruik van verschillende bleekmethoden om uw gebit weer mooi stralend te maken.

Onder cosmetische tandheelkunde vallen behandelingen die als doel hebben het gebit mooier te maken. Hieronder vallen het plaatsen van kronen, facings, witte vullingen en bleken. Hieronder leest u een uitgebreide beschrijving van onze behandelingen. Zo krijgt u een idee van de behandeling die het beste bij u past. Vindt u het lastig? Geen probleem. Onze tandartsen adviseren u graag over de juiste cosmetische behandeling.

Witte vullingen

Door uw huidige vullingen te vervangen voor nieuwe, witte vullingen ziet u nauwelijks meer dat u een gaatje heeft gehad. De kwaliteit van de nieuwe generatie composieten is dusdanig, dat uw gebit er na deze behandeling weer perfect uitziet. De onzichtbare vullingen hechten zich aan de tanden of kiezen, waardoor de tand ook nog eens sterker is na het vullen.

Facings

Onderdeel van cosmetische tandheelkunde is het plaatsen van facings. Hierbij verwijdert de tandheelkundige enkel aan de voorzijde van de tand een laagje weefsel en vervangt dit door een laagje porselein. Het voordeel van facings is dat met het verwijderen van een relatief geringe hoeveelheid tandweefsel een schitterend resultaat wordt bereikt. Facings zorgen voor opvulling bij spleetjes tussen de tanden of een afgebroken of scheve tand. Doordat de facing in de juiste kleur over uw tand wordt geplaatst, vallen ook verkleurde tanden niet meer op. In het tandtechnisch laboratorium, waar de facings worden gemaakt, zijn ze gespecialiseerd in werken met porselein. Hierdoor zijn de porseleinen facings van hoge kwaliteit.

Porseleinen kronen

Een porseleinen kroon is de beste verfraaiing voor een tand die is verzwakt, bijvoorbeeld door een wortelkanaalbehandeling of grote vulling. Een kroon is in feite niets anders dan een kapje porselein dat over de tand wordt geschoven. Door rondom de tand een kleine hoeveelheid tandweefsel te verwijderen, ontstaat er ruimte voor het porselein. Op deze manier kan op professionele wijze de kleur, stand en vorm van de tand veranderen. Het voordeel is dat hiermee de tand wordt verstevigd door een kleur en slijtvast materiaal.

Bleken

Tanden bleken resulteert in een stralend glanzend gebit. Doordat ons tandglazuur in de loop der jaren slijt, verkleuren onze tanden. Thuisbleken is een relatief eenvoudige manier om de tanden en kiezen weer een tintje lichter van kleur te maken. Tijdens het eerste consult geven wij u twee op maat gemaakte mondlepels mee welke u met een blekende gel een aantal uren per dag, gedurende twee tot drie weken, in uw mond moet dragen. Wij controleren tijdens de bleeksessies de vorderingen.

Mocht u na deze sessies de tanden opnieuw willen bleken, hoeft u enkel de blekende gel bij ons op te halen. De lepels zijn opnieuw te gebruiken. Te veel bleken is niet verstandig, dus een tweede sessie gaat wel altijd in overleg met de tandarts.